Er påske kun for de gamle?

Næh nej! Forget it! Vi unge kan da feste for vildt!

vild fest
vild fest

Vi kan faktisk rigtig godt lide påske, og vi tror at mange har det på samme måde, men for os har det altid været familien, påskeharen og chokolade der har fyldt mest. Indtil nu, altså, hvor vi er blevet sat til at skrive om den. Vi har fri fra skole i påsken – det burde tale for sig selv – det har far og mor også.

Påske er for mange nemlig det med påske haren, små gule kyllinger, chokolade æg og alle de ting. Men det er jo meget mere, det er også den tid fejrer Jesus´

Fællesskab
Fællesskab

korsfæstelse og genopstandelse – hans minde.

I påsken er vi også meget sammen med familien, det er både vigtigt for dig og os, for eksempel er påskefrokost noget der følger naturligt med påsken, men det kommer jo af at Jesus også spiste ’påskefrokost’, han spiste med sine disciple for at fortælle at han skulle dø.

 

IMG_0435Vi er meget sammen i påsken også når vi maler æggene eller laver mad til gæsterne. Det er det påske handler om – samvær – derfor kommer vi også til at mindes dem, der mangler. Dem, vi savner.

Vi har alle hørt nogle snakke om skærtorsdag og langfredag, men hvor mange af os ved hvad det er? Skærtorsdag er den dag Jesus spiste og fortalte at han skulle dø, og at han vidste at han ville blive forrådt. De gik ud i haven og det var der Jesus fik dødskysset, han blev fanget, altså holdt Jesus’ ord stik. Det blev langfredag.

Korsfæstelse
Korsfæstelse

Langfredag er den dag Jesus blev korsfæstet. Han skulle selv bære sit kæmpe kors, hele vejen op til bakken hvor han blev hængt op. Jesus led og skreg men ingen hjalp, da alle troede, at han ikke var god. Jesus hang der hele dagen og da han endelig døde kom der et kæmpe jordskælv. Det gik op for folk at Jesus måske var en konge og en frelser, at han betød noget. Jesus betyder i dag også meget for os men måske glemmer ungdommen at tænke på at han var – og er her.

Den tomme grav
Den tomme grav

Påskedag er festen i påske – den dag Jesus opstod. Vi fester, ja, lidt ligesom i dag. Fest og farver og glade dage. Foråret starter da også! Så kan vi se fremad. Vi skal snart i bikinien og drengene i badebukser. Så der er al mulig grund til at feste igennem.

Påsken er fed nok og ikke kun for de gamle og alt, hvad der hører fortiden til. Påske er goals, det er konge, det er fedt.

Så cool påske til jer alle sammen!